På gång

Norrlandsoperans Vänner

 

Helsingforsresa

Vi planerar en operaresa till Helsingfors. Lockbetet är ett uruppförande av Höstsonaten med Ingmar Bergmans text och Sebastian Fagerlunds musik.

 

Det finns billiga direktresor från Umeå till Helsingfors och facilt och bra boende mitt emot operan.

 

Vi har inte kunnat fastställa datum för den exakta spelplanen och biljetterna är inte släppta ännu. Det som skulle passa är andra hälften av september, efter Kammarmusikfestivalen den 14 – 17 september, förhoppningsvis i samband med en helg.

 

Med denna information undrar vi hur många av Er som skulle vara intresserade av att delta i resan? Vi behöver Er preliminära anmälan till opera@norrlandsoperansvanner.se före påsk dvs senast onsdag den 12 april.

 

-

 

Årsmötet

Årsmötet äger rum måndagen den 31 oktober kl 19 i B-salen. Välkomna!

 

-

 

Presentation av Staden Mahagonnys uppgång och fall av Kurt Weil och Bertold Brecht.

Det konstnärliga teamet bakom Mahagonny kommer att presentera föreställningen för Er och för elever från Midgårdsskolan den 28 september kl 19 i B-salen.

 

-

 

Osloresan

21 - 23 januari 2017.

 

OBS! Sista anmälningsdag 30 september.

 

Vi har reserverat 30 biljetter till både premiären på Askungen den 21 och Tango con Amigos (sång, dans o musik) den 22. Biljettpriser 637 resp 424 NOK.

Här finns mer info om föreställningarna:

http://operaen.no/Forestillinger/la-cenerentola/

http://operaen.no/Forestillinger/per-arne-glorvigen-tango-con-amigos/

Och här är en video av operahuset

http://operaen.no/Lar-mer/Om-Operahuset/#sectionVideo

Vi kommer att ordna en guidning av operahuset.

 

Flyg SAS 21/1 avgång Umeå 7.50 ankomst Oslo 12.40 med byte på Arlanda. Retur Oslo – Umeå den 23/1 18.15 via Arlanda med ankomst Umeå 21.50. Pris tur o retur 2.200 SEK

Boende på Scandic Byporten Jernbanetorget 6 vid Järnvägsstation nära Operan. 15 dubbelrum är bokade. Pris per dubbelrum för två nätter 2.500 SEK.

 

Vad gäller kringarrangemangen vet vi att Munchmuséet är öppet alla dagar och att det finns spännande muséer på ”museiön”. Vi tar tacksamt emot förslag eller önskemål när det gäller kringarrangemangen per mejl till evaklockhoff@gmail.com eller Inger.renstrom@gmail.com.

Vi behöver Er anmälan till Olsoresan senast den 30 september per mejl till opera@norrlandsoperansvanner.se. En anmälningsavgift på 1000 kr ber vi Er samtidigt sätta in på Vännernas plusgiro 392548-4.

 

 

 

 

 

 

 

© Norrlandsoperans vänner 2014